Pred vami je deseta številka Vetrnice, posebna izdaja našega glasila. Namenjena je pregledu prispevkov dveh dogodkov, ki jih je naše društvo v preteklem letu organiziralo v sodelovanju z Agencijo Republike Slovenije za okolje (ARSO). Prvi dogodek, ki sta ga konec marca 2017 skupaj organizirala ARSO in SMD, je bil Znanstveni posvet o vročinskih valovih. Drugi dogodek je bil 8. EKO konferenca, ki je tradicionalno umeščena v čas okoli dneva Zemlje 23. aprila.

Na desni s klikom na sliko naslovnice lahko vsebino zadnje številke Vetrnice prenesete na svoj računalnik in doma stiskate svojo verzijo.


Uvodnik (2 Mb)
Vročinski valovi (4 Mb)
  8. EKO konferenca (3 Mb)

 
Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali svoj trud, prav tako vsi najlepše vabljeni k sodelovanju pri naslednjih številkah.

Za naslednjo številko glasila že zbiramo prispevke, tokrat ne bomo imeli vodilne teme. Prisrčno vabljeni k sodelovanju. Pošljite prispevke, ki jih lahko pripravite iz svojega poklicnega delovanja, strokovnega dela in izsledkov svojih raziskovanj, saj boste s tem prispevali, da vaš trud ne bo pozabljen. Za popestritev strokovnih vsebin so dobrodošli tudi prispevki za rubriko Zanimivosti, kjer lahko rešimo pozabe kakšne posebne dogodke, vremenske ali pa povezane z delom meteorologov. Velja omeniti, da so prispevki pod rubriko Pod drobnogledom vnešeni v Cobbis kor strokovni članki, pod rubriko Razprave pa kot znansrveni. Avtorji naj upoštevajo Navodila za pripravo prispevkov.

Uredniški odbor VetrniceDeseta številka za tiskanje doma
(pdf - 32 Mb)